Grijze garnalen

Afbeelding 008

Grijze garnalen
Van Dirk Schokkaert
Regie: Yves Lambrechts

Rolverdeling:
Mevr. Smolders: Josiane De Becker
Wiske: Myriam Van Voorhuyzen
Gille: Jean-Pierre Muyldermans
Mevr. Dekkers: Kathleen Vanherentals
Nest: Lieven Declerck

Toneelstuk:
Oud worden is een zegen, of zo zou het althans moeten zijn. Al is de realiteit soms heel anders, want ook al waren de ouders er voor hun kinderen, de kinderen zijn er niet altijd voor de ouders...

Gille, een man die nog bruist van leven, rad van tong is en vooral niet bij de ouderen wil gerekend worden kan er van meespreken. Na een leven van pure natuur, koeienvlaaien, koebeesten en koeienmelk moet hij door het toedoen van zijn kinderen de poort van zijn "erf" achter zich toeslaan. Een oud volks spreekwoord is nog steeds een waarheid als een koe: "Een oude boom verplant men niet, vooral niet als zijn wortels nog geen verzorging behoeven".

Dit toneelstuk gaat over mensen die in de herfst van hun leven gekomen zijn.
Met treurige en grappige scènes krijgen we het verhaal van mensen in wie wij onszelf of onze naaste zouden kunnen herkennen.

Auteur:
Dirk Schokkaert

Regie:
Yves Lambrechts zorgt voor de regie van "Grijze garnalen". Yves regisseerde bij Klem al "Mama's zijn lief", "Liefde half om half" en "Oud papier". Als u denkt "Tiens, ik heb diene mens precies al eens gezien" dan zou da best wel kunnen. Yves is namelijk een hele tijd één van de spelers geweest in de bekendste voetbalploeg van het land: die van F.C. De Kampioenen.


                                                                                                                                                                                               © Maesie Produkties 2012 / Philip Maes